Als je niks verandert, verandert er niks

Tony Robbins

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen:

“Tijdens onze Open Dag in Heerhugowaard hebben (potentiële) cliënten (slechtziend/blind) kort kunnen kennismaken maken met wat Vitaliteit betekent wanneer je een zintuiglijke beperking hebt. Is dat wezenlijk anders dan wanneer die beperking er niet is? Is het misschien dan juist nog belangrijker om aandacht voor te hebben in je leven?

Doordat Machteld in staat is om zeer snel een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waren er voor de deelnemers echte ‘eye openers’ te vernemen. Van Machteld zelf, maar dus zeker ook van elkaar! Een korte introductie in de vier belangrijke pijlers: mindset, voeding, beweging en ontspanning hebben bij verschillende deelnemers aangezet tot meer verdieping en aandacht in bijvoorbeeld hun revalidatietraject.

Mede dankzij Machteld is onze Open Dag een overweldigend succes geworden! Onze dank daarvoor.”

Inger: “Ik vond dat jullie op een open en toegankelijke manier, zonder oordeel, iedere deelnemer uitnodigde om na te denken en te delen over haar eigen gezondheid. We werden gemotiveerd om onze doelen te stellen van wat we willen verbeteren om gezonder en vitaler te worden.”

Pauline:  “Je weet het allemaal wel, maar hoe pas je het in je dagelijkse ritme zodat het je ‘eigen’ wordt? De cursus Focus op Vitaliteit heeft mij enorm geholpen om via concrete doelstellingen vitaal te ‘zijn’. Een aanrader voor iedereen!”

Cindy: “Ik heb de workshop ‘Voeding, een goede basis’ gevolgd en daardoor zijn we bewuster van onze keuzes in o.a voeding geworden voor het hele gezin. Simpele, kleine veranderingen die daardoor makkelijk in je leefstijl aangepast kunnen worden. Geen moeilijk dieet of dure superfoods, maar bewust van hoeveelheid suiker en toevoegingen, aangezien er veel producten misleidend op de markt worden gebracht. Zo dacht ik dat we het niet verkeerd deden voor ons gezin, maar zo kom je erachter dat het veel beter kan door andere keuzes en kennis. Maar ook bewust van ontspanning, beweging en simpele ademhalingsoefeningen helpen mee aan deze aanpassing in onze leefstijl. Behalve consequent blijven kosten deze aanpassingen geen moeite voor ons gezin. Ik kan deze workshop daarom iedereen aanraden.”

 Maartje:Een vitale mama zijn is voor mij een grote uitdaging te midden van 4 jonge kids met hun rondslingerende speelgoed, sport, school en hun speelafspraakjes. En dankzij Allemaal Vitaal heb ik geleerd dat ik vitaal kan zijn en blijven. It’s all about mindset, voeding, beweging en ontspanning. De praktische oefeningen zijn verrijkend en ook leer je hoe je die nieuwe kennis in je dagelijkse leven kunt inpassen. En de gezonde snacks op tafel zijn een heerlijk visitekaartje!”